Het Koor

Born to Pop is een popkoor dat in maart 2002 is opgericht door een paar enthousiaste mensen die popsongs en lichte muziek wilden zingen. Na een voorzichtige start stroomden de aanmeldingen binnen. Omdat het koor niet te groot wil zijn is er zo nu en dan een wachtlijst voor alten en sopranen; mannen zijn altijd welkom. Het koor telt 50 leden en heeft de beschikking over een voltallige band met drums, piano, gitaar, basgitaar en keyboard. De muzikale leiding is vanaf de oprichting tot november 2012 in handen geweest van Albert van Eldik. Na 10 jaar vond hij het welletjes en heeft hij het stokje overgedragen aan Loes Mohede –Stolker. Helaas heeft zij om gezondheidsredenen in augustus 2014 afscheid moeten nemen. Zij wordt opgevolgd door Alex Leenders.

Omdat ons koor op een dynamische manier liedjes wil zingen is er een presentatiecommissie die elk optreden voorbereidt. Het is de taak van deze commissie een uitgekiende combinatie van thema’s, kleding en ‘uitstraling’ te creëren. Daarbij wordt ook regelmatig professionele hulp ingeroepen. De muziekcommissie zoekt samen met de dirigent passende arrangementen. Het repertoire is voor een popkoor zeer gevarieerd te noemen. Zo zijn er echte popsongs, maar ook close-harmony arrangementen, jazz en a capella worden niet uit de weg gegaan.

Het koor heeft in de afgelopen jaren inmiddels tal van optredens verzorgd binnen en buiten Borne, waaronder diverse koninginnedagen en ‘Shopping by Candlelight’. Onze optredens worden steevast enthousiast door het publiek ontvangen. We hebben ook meegedaan aan de Popkoren Hotzone op 13 september 2003 in Apeldoorn. Deze keer op het open podium maar wie weet een volgende keer in de wedstrijd. Daarnaast zijn er optredens geweest bij het Beste van Borne, Melbuul´n dagen, bij IKEA Hengelo en in samenwerking met Stedelijk Orkest Borne en De Eendracht Hengelo.

Inmiddels hebben we ook ons eerste avondvullende concert ‘Rythm’ achter de rug, waarbij het Kulturhus in Borne tot twee maal toe uitverkocht was. Dan zijn er ook nog de ‘specialties’, zoals het verzorgen van de muzikale omlijsting van een kerkelijke huwelijksinzegening door ons ‘kleinkoor’ en een uniek concert in Kerstsfeer, samen met het Gospelchor uit Uelsen, Duitsland. In juni 2009 verzorgden we optredens van diverse artiesten in het Openluchttheater in Hertme. Naast Born to Pop werkten hieraan mee : Tessa Boomkamp, Fromiss en Popenzo. De opbrengst van deze middag en avond ging naar de Marre Wiefferstichting. Uiteraard doen we ieder jaar mee met Amusing Hengelo, het korenspektakel begin juni.
Op dit moment werken we hard aan een verdere uitbreiding van ons rijke repertoire. De optredens wisselen elkaar in een steeds hoger tempo af. Inmiddels hebben we in de Twentse poptempel Metropool gestaan ! Ons laatste grote optreden in Lochem, samen met Popcorn was een daverend succes en inspireert om nieuwe wegen in te slaan! Ons 10-jarig bestaan hebben we gevierd met eem Explosion : twee concerten begin  november 2012waarbij we groots uitpakten met solisten, letterlijk toeters en bellen en een scratch !

Repetities:
De repetities zijn op alle maandagavonden met uitzondering van de schoolvakanties en bijzondere omstandigheden. We repeteren in ´De Letterbak´, aan de Clematishof in Borne. We zingen, studeren, oefenen met de presentaties tussen 19.45 en ca. 21:45 uur, met een ‘Borns’ kwartiertje pauze.

De repetitie begint uiteraard met inzingen. Hierbij is er aandacht voor houding, ademhaling en ‘warm’ zingen. Tijdens de repetities is het zaak om geconcentreerd te studeren. Daarbij is het handig om bijvoorbeeld je eigen partij, thuis, te zingen. Je leert hierdoor je tekst sneller en beter.
Ongeveer een keer per maand oefent de band met ons mee.

Als je nieuwsgierig bent, kun je gerust een keer langskomen om te kijken en te luisteren. Wel graag een afspraak maken met onze secretaris: Monique Bavelaar, tel. 06 – 15668103. Of stuur een mailtje naar secretaris@borntopop.nl .

Irma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *