Dirigent en Band

 

AlexLeenders  Alex Leenders – dirigent

Alex Leenders is sinds 29 september 2014 de dirigent van Born to Pop. Hij neemt het stokje over van Loes Mohede-Stolker. Zij werd dirigent toen mede-oprichter van Born to Pop Albert van Eldik eind 2012 stopte als dirigent.

In 2008 studeerde Alex af als docent muziek aan het ArtEZ conservatorium in Enschede. Daarnaast studeerde hij koordirectie en kerkmuziek.  Momenteel is hij als muziekdocent werkzaam aan het Baudartius College in Zutphen en dirigeert hij nog twee andere koren in de regio.

Hoewel Alex zelf helaas niet in het bezit is van Pavarotti- kwaliteiten, zingt hij toch een aardig deuntje voor tijdens de repetities. Naast het zingen speelt hij toetsen, basgitaar, slagwerk en Cubaanse percussie.  Bij optredens probeert Alex de sfeer in het publiek aan te voelen. Het publiek is belangrijk en het doel is dan ook altijd om het publiek te verleiden tot ontroering. Door op de juiste manier een verhaal te vertellen raak je de juiste snaar. Dáár gaat het om!

Alex geeft zich altijd voor de volle 100%.  Dat betekent hard werken en veel meters maken, maar dat doet hij graag en het resultaat is al snel zichtbaar.

Alex is een gedreven en bevlogen dirigent. Born to Pop meent met hem uitstekend door te kunnen gaan met het verder verbeteren van de (samen)zang, de dynamiek en de optredens. U mag als publiek komen kijken en luisteren wat u ervan vindt!

 

2 gedachten over “Dirigent en Band

  1. Ik heb jullie gezien en gehoord op de koopzondag in Hengelo en was bijna ontroerd door de mooie liederen die jullie ten gehore brachten
    Voor al omdat ik die zelf ook heb gezongen heel vroeger toen ik nog jong was met gitaar , als trieo de(Nozemstars )
    Ik zou het nog wel willen proberen maar ik weet niet of er een leeftijd aan gebonden is bij jullie ik ben nu 72 maar als ik die muziek hoor voel ik me weer jong en zing ik ze nog wel eens mee .
    Groeten Gerrit Vrugteveen

    1. Dankjewel voor het compliment! Altijd prettig om te horen dat het publiek onze optredens waardeert. Je bent natuurlijk van harte welkom om naar onze optredens te komen, voor wat betreft het eventuele lidmaatschap neemt onze secretaris contact met je op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *